Tilburgse Kermis 2022: alles wat je moet weten - indebuurt Tilburg (2024)

Het is zomer en in Tilburg betekent dat maar één ding: de Tilburgse Kermis komt eraan. In 2022 is de kermis terug zonder aangepaste versie. Dit is alles wat je moet weten over de grootste kermis van de Benelux.

Dit artikel wordt geüpdatet zodra er meer bekend is.

Wanneer is de Tilburgse Kermis?

De Tilburgse Kermis duurt van vrijdag 22 tot en met zondag 31 juli. Dit is in week 29 en 30. De officiële opening van de kermis vindt op 22 juli om 19.00 uur plaats op de hoek van het Piusplein met de Paleisring bij de attractie Airbone.

Advertentie wordt geladen…

Attracties Tilburg

De Tilburgse Kermis heeft zo’n 240 attracties, meldt Brabants Dagblad. Een van de opvallendste is de Auronaut, een zweefmolen van tachtig meter. Die komt te staan op de Burgemeester Brokxlaan. Het Tirolerdorp en het kermisstrand komen terug, net zoals de Airbone.

Kermislint

Het terrein van de Tilburgse Kermis 2022 bestaat uit: Burgemeester Brokxlaan, Besterdplein, NS-plein, Heuvelring, Heuvel, Piusplein, Paleisring en Schouwburgring.

Advertentie wordt geladen…

Roze Maandag 2022

We mogen weer! Tijdens de Tilburgse Kermis is het op 25 juli 2022 tijd voor de Roze Maandag. Van Rotterdam rijdt de Roze Maandag Express via Breda naar Tilburg, met onder andere drag queens aan boord.

Programma De Lollipop

Bij De Lollipop is het een groot feest. Van 12.00 uur ’s middags tot 4.00 uur ’s nachts draaien er dj’s, waaronder Barry Paf en Menno de Boer. Dragqueen Diva Mayday is ook van de partij. Bekijk hier de line-up.

Q-Music The Party: Roze Maandag

Hoe leuk is dit?! Op Roze Maandag komt De Foute Party van Qmusic naar het Pieter Vreedeplein voor een speciale Roze Maandageditie. Mét gratis entree en natuurlijk flamingo’s, eenhoorns, de grootste foute hits en surprise acts.

Desperados Road Show Festival

Het Desperados Road Show Festival is een van de grootste feestjes van de Tilburgse Kermis. Op Roze Maandag al helemaal! Op het hoofdpodium vind je Disco Snolly en tussen de bomen, bij de Junction, staat Papi Chulo de meest dansbare latin en caribbean tunes eruit te pompen.

Het volledige programma:

Roze Maandag 2022: dit is het programma

  • Doen, Tilburgse Kermis

Guess who’s back, baby? Roze Maandag natuurlijk! Tijdens de Tilburgse Kermis is er voor het eerst…

Lees meer

Tilburgse Kermis 2022: alles wat je moet weten - indebuurt Tilburg (1)

Advertentie wordt geladen…

Amstel Bierhal

De Amstel Bierhal opent van 22 tot en met 31 juli op het Willemsplein. Zoals je gewend bent, is de entree helemaal gratis.

Dit is het volledige programma:

Amstel Bierhal 2022: dit is het programma

  • Doen, Tilburgse Kermis

Bende er klaar vùr? Tijdens de Tilburgse Kermis is het weer hossen, dansen, stampen en zuipen…

Lees meer

Tilburgse Kermis 2022: alles wat je moet weten - indebuurt Tilburg (2)

Advertentie wordt geladen…

Desperados Road Show Festival

Desperados Road Show is van vrijdag 22 juli tot en met maandag 25 juli te bezoeken. Wie naar binnen wil, heeft tickets nodig. Dagelijks begint het festival om 17.00 uur. Meestal gaat het door tot 1.00 uur en op zaterdag tot 2.00 uur. Tickets en de line-up vind je hier.

Dit kun je verwachten

The Highway, het grote hoofdpodium, komt terug met de meest herkenbare en dansbare muziekgenre’s. Het tweede podium heet The Junction en daar staan ‘diepere’ acts die techno en house draaien. De Wunderbar komt ook terug, waar lokale feestpartijen helemaal losgaan.

Advertentie wordt geladen…

Kermisrun

Attenzionne! Zet je hardloopschoenen maar alvast klaar. Je kunt tijdens de Tilburgse Kermis op zondag 24 juli meedoen aan de Kermis Run. De inschrijving is nu geopend. Je kunt 5 of 10 kilometer rennen.

Kermis Run 2022: alles wat je moet weten

  • Doen, Sport

Attenzionne! Op zondag 24 juli rennen hardlopers door kermisattracties. Dit is alles wat je moet weten…

Lees meer

Tilburgse Kermis 2022: alles wat je moet weten - indebuurt Tilburg (3)

Advertentie wordt geladen…

LunaLunaLuna 2022

De Tilburgse Kermis heeft er in 2022 een kermisterrein bij! De tweede editie van LunaLunaLuna vind je van 27 juli tot en met 31 juli in het Wilhelminapark. De organisatie omschrijft het als een theatrale oase midden in het kermisgeweld. Het minifestival zet een grote spot op de originele attracties van Tilburgse kunstenaars en fantasten. LunaLunaLuna heeft gratis entree, maar voor sommige acts betaal je een kleine bijdrage.

Advertentie wordt geladen…

Nieuwe locatie Nostalgische Kermis 2022

De Nostalgische Kermis heeft een nieuwe locatie: op het Besterdplein. Hier vind je attracties zoals de cake walk, de rups, draaimolen en meer. Op het Koningsplein is in 2022 geen kermis te vinden.

Sparen voor gratis tickets

De kermisexploitanten willen de prijzen op de Besterd laag houden. Ondernemers van Winkellint Besterd doen daar nog een schepje bovenop. Tot 31 juli doe je mee aan een spaaractie bij winkels met een poster op de ruit. Bij elke besteding van 10 euro krijg je een gratis spaarzegel. Je hebt drie spaarzegels nodig voor een gratis ticket. Hartstikke handig als je toevallig boodschappen doet op de Besterd.

Nostalgische Kermis bij De Zeven Geitjes

De oplettende kermisfan weet vast dat er de afgelopen jaren ookeen nostalgische kermiste vinden was bijUitspanning De Zeven Geitjesin Tilburg-West. Een medewerker bevestigt dat die in 2022 gewoon terugkomt op dezelfde plek. “Misschien nog wel groter dan voorgaande jaren.”

Hier vind je de nostalgische kermis tijdens Tilburgse Kermis 2022

  • Doen, Tilburgse Kermis

Op zoek naar de cake walk, de draaimolen of de Kop van Jut? Tijdens de Tilburgse…

Lees meer

Tilburgse Kermis 2022: alles wat je moet weten - indebuurt Tilburg (4)

Advertentie wordt geladen…

Kermis FM is terug op de Heuvel

Yes, de redactie van Kermis FM is ook weer aanwezig op de Tilburgse Kermis! Dit jaar weer vanuit de studio voor de Heuvelse kerk. Luisteren kun je landelijk via DAB+ en op 105.9 FM. Kijken doe je via de website of de Lokale Omroep Goirle.

Advertentie wordt geladen…

Toch een coronaversie?

Het lijkt er vooralsnog op dat de Tilburgse Kermis terugkomt in de oude vorm, dus niet als ingekorte vakantiekermis. Maar het kermisteam van Gemeente Tilburg laat wel aan Brabants Dagblad weten een coronaversie achter de hand te houden voor het geval de besmettingen te hoog oplopen.

Advertentie wordt geladen…

Lees ook…

  • De zomer is begonnen! Dit is de weersverwachting voor Tilburg

    De eerste warme dagen zijn al gepasseerd, maar sinds 21 juni is het officieel zomer in Tilburg! Wat is de…

    Tilburgse Kermis 2022: alles wat je moet weten - indebuurt Tilburg (5)

  • William van de Kamelenrace reist door het hele land maar: ‘Tilburg is het WK van de Nederlandse kermissen’
  • Tilburgse Mirella neemt altijd drie weken vrij voor de Tilburgse Kermis: ‘Dit is mijn vakantie’

Advertentie wordt geladen…

Tilburgse Kermis 2022: alles wat je moet weten - indebuurt Tilburg (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Carlyn Walter

Last Updated:

Views: 6219

Rating: 5 / 5 (50 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carlyn Walter

Birthday: 1996-01-03

Address: Suite 452 40815 Denyse Extensions, Sengermouth, OR 42374

Phone: +8501809515404

Job: Manufacturing Technician

Hobby: Table tennis, Archery, Vacation, Metal detecting, Yo-yoing, Crocheting, Creative writing

Introduction: My name is Carlyn Walter, I am a lively, glamorous, healthy, clean, powerful, calm, combative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.